Minicraft Project for

The Ethnographic Museum Budapest

1
1

1
1

8
8

1
1

1/8
Sketch
Sketch

Plan
Plan

Sketch
Sketch

1/2

We wanted to use Minicraft to study the conceptual design of this project as this museum dedicates a part of its functional program to children.

The Museum of Ethnography as a social museum is the reflective site of research and display of the past and present object culture and social phenomena. It is the leading Hungarian institution of ethnographic science, of European ethnology and cultural anthropology, and the scientific workshop of the Museum.
Owing to its collection and knowledge base the Museum is a starting point for other sciences and arts in understanding, accepting and respecting cultural memory, cultural diversity and changing identities.

The new Museum of Ethnography is an agora, where the public and the private, the global based on giving and receiving, and the individual based on local values, specialties and individuality equally find their places. A new institution based on these modern concepts captivates the visitor and attracts him into its space with the architectural means of openness and transparency.

The new building of the Museum of Ethnography will function as a gate and as a “corner stone” building for the City Park and its architectural appearance should reflect not only the significance of the institution, but also the cultural diversity of Liget Budapest.

The main approach to the building is the newly built pedestrian promenade along Dózsa György Street running towards Heroes’ Square. However, pedestrian traffic arriving on Ajtósi Dürer allée, Dózsa György Street or from István Street should also be taken into account, as well as the view opening on the axis of these streets.
The main facade of the building faces to the North, to the pedestrian promenade. It is of priority importance to design a façade that reflects the surrounding urban buildings at the crossing of Ajtósi Dürer allée and Dózsa György Street.

The building has a more open and loose design towards the interior of the park.