RENOVATED COTTAGE

Renovated Cottage
Renovated Cottage
Renovated Cottage

This is a private residence, we renovated an old farmhouse.We wanted to recover the ancient beams of the ceiling. The doors are all on top a glass surface which show the continuity of the wooden ceiling in this way we have tried to remember the old perception of a single open space (the space occupied by the living room, bathroom and bedroom was originally a barn). The particularity of the project was the desire to create a video projection ephemeral room through the use of sliding curtains and curved walls with a clear reference to Villa Tugendhat designed by the architect Ludwig Mies van der Rohe.Also kitchen Area is attached to the living room with a large sliding glass door, in this way we build a project where each room can form an open or closed space depending on the situation we want to create.

 

Renovated Cottage
Renovated Cottage
Renovated Cottage
Renovated Cottage